Chiel Smit, Nova Marring, ACV 1, Sabine Spreen, Leon Frederiks en Stichting Duofietsen winnaars Sportgala Drenthe 2023

Op maandag 4 maart werden tijdens het Sportgala Drenthe in De Nieuwe Kolk in Assen de sportprijzen van 2023 uitgereikt. Juryleden bestaande uit topsporters en sportjournalisten, samen met het publiek, kozen de winnaars. Chiel Smit werd bekroond tot sportman van 2023, Nova Marring tot sportvrouw van Drenthe, en ACV 1 tot sportploeg van 2023. Leon Frederiks ontving de cheque van Topsport NOORD voor Drents sporttalent. Sabine Spreen werd uitgeroepen tot Parasporter van Drenthe. In de nieuwe categorie Sportparel werd Stichting Duofietsen gekozen vanwege hun buitengewone bijdrage aan de sport in Drenthe.

Vorig jaar vond het Sportgala Drenthe plaats in Schouwburg Ogterop in Meppel. Dit jaar, een jaar later, waren we te gast in De Nieuwe Kolk in Assen. De avond opende op spectaculaire wijze met een optreden van de dansgroep Redemption uit Assen. Vervolgens openden Marco Out, Burgemeester van de gemeente Assen, en Mieke Zijl, directeur-bestuurder van SportDrenthe, officieel de avond. Gio Lippens presenteerde het programma met veel succes, waarbij hij enthousiast de sporters op het podium liet vertellen over hun sportprestaties in 2023. Naast de verkiezingen was er aandacht voor het programma van de ‘Waarde van Sport en Bewegen’, het overkoepelende thema van het Sportgala.

Dit jaar introduceerden we de prijs van Sportparel van Drenthe, die werd toegekend aan Stichting Duofietsen uit Coevorden. Sabine Spreen, de Obstacle Course Runner uit gemeente Aa en Hunze, ontving de prijs voor Parasporter van Drenthe, uitgereikt door Ankie van Tongeren, wethouder van de gemeente Borger-Odoorn. Vervolgens verzorgde de Firma Frictie, winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur, een vermakelijke voorstelling over “Drenthe Beweegt Samen”, dat opnieuw van start gaat op RTV Drenthe vanaf 3 april.

Henk Jumelet, gedeputeerde van de Provincie Drenthe, reikte de prijs voor Sporttalent uit aan Leon Frederiks, Obstacle Course Runner uit gemeente Midden-Drenthe. ACV 1 werd gehuldigd als Sportploeg van het jaar door Klaas Smid, voorzitter van Vereniging Drentse Gemeenten.

Het acrobatische duo Rik en Aimee, winnaars van Holland’s Got Talent 2023, vermaakte het publiek met een schitterende show. Gerrit Volkers, scheidend lid van de RVC SportDrenthe, reikte de prijs voor Sportvrouw van het jaar uit aan volleybalster Nova Marring uit gemeente Assen. Tot slot werd Albert Smit, wethouder van gemeente Assen, vereerd om de titel van Sportman van Drenthe te overhandigen aan Chiel Smit, marathonschaatser uit gemeente De Wolden. Zakelijk tekenaar Esther van der Linden legde de hoogtepunten van de avond vast in een prachtige tekening.

Het Sportgala wordt georganiseerd door SportDrenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden, Time Star Media en de gemeente Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, AA en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Meppel, Midden-Drenthe, Coevorden en Tynaarlo

Stembussen Sportgala Drenthe open van 15 t/m 18 februari.

 Wie worden sportman, sportvrouw, sporttalent, parasporter en sportploeg 2023 van Drenthe?

Op maandag 4 maart 2024 vindt het Sportgala Drenthe plaats in De Nieuwe Kolk in Assen. Voor de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en parasporter worden vanuit de twaalf Drentse gemeenten sporters aangedragen. De jury, bestaande uit topsporters- en sportjournalisten, kiezen samen met de Drentse bevolking de uiteindelijke winnaars. De stembussen zijn geopend van donderdag 15 februari tot en met zondag 18 februari. Inwoners kunnen stemmen via www.sportgaladrenthe.nl.

Alle genomineerden worden vanaf week 6 gepresenteerd, houd hiervoor de social media kanalen van het Sportgala Drenthe in de gaten. Vanaf volgende week zijn alle genomineerden, inclusief geleverde prestaties te vinden op de website. Het gaat om de prestaties die de genomineerden in 2023 behaald hebben. Na het stemweekend worden de stemmen geteld. Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor het Sportgala waar per categorie de top 3 en vervolgens de winnaars bekend worden gemaakt. Presentator Jannes Mulder is – net als de vorige editie – op 4 maart verantwoordelijk voor de presentatie van het sportgala.

Naast de verkiezing voor de sport worden een aantal ontwikkelingen gepresenteerd  rondom het thema ‘Waarde van Sport in Drenthe’. Ook in de komende editie mogen we weer voldoende entertainment op het podium verwachten. Het Sportgala is alleen toegankelijk voor genodigden. Wil jij kaarten winnen? Stem dan op jouw favoriete sporters!

Het Sportgala Drenthe wordt mede mogelijk gemaakt door SportDrenthe, Provincie Drenthe, De Nieuwe Kolk, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Midden-Drenthe, Meppel, Coevorden en Tynaarlo

Wij zijn op zoek naar de ‘Sportparel van Drenthe 2023’

Sportparel van Drenthe 2023

Deze prijs kan worden gewonnen door een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Drentse roots, die zich de afgelopen jaren op een bijzondere en positieve wijze heeft ingezet voor sport en bewegen in de provincie Drenthe.
Hierbij kan worden gedacht aan een sportbestuurder met een jarenlange staat van dienst, een succesvolle coach, een vereniging die een voorbeeldfunctie heeft, een uniek initiatief, of een evenement dat zich inzet voor diverse doelgroepen, etc. Toekenning gebeurt door een deskundige jury aan de hand van nominaties die vanuit alle Drentse gemeenten (inwoners, sportverenigingen, sportorganisaties) kunnen worden aangedragen. Elke gemeente levert uiteindelijk één kandidaat die meedingt naar deze prijs.

Planning verkiezing

  • Inwoners van Drentse gemeenten kunnen tot 2 februari voor hun gemeente kandidaten aandragen
  • Elke Drentse gemeente nomineert vervolgens één definitieve kandidaat die meedingt naar deze prijs. In totaal komen maximaal 12 kandidaten in aanmerking voor de ‘Sportparel van Drenthe’.
  • Toekenning gebeurt na 18 februari door een deskundige jury.
  • Op 4 maart 2024, tijdens het Sportgala Drenthe worden de top 3 kandidaten gepresenteerd, waarna de winnaar wordt bekendgemaakt.

Voor meer informatie en het aandragen van nominaties, ga naar deze pagina.

Brian Prent, Maike van der Duin, FC Emmen en David Haverdings winnaars Sportgala Drenthe 2022

De sportprijzen zijn maandagavond 6 maart uitgereikt tijdens het Sportgala Drenthe in Schouwburg Ogterop in Meppel. Topsporters en sportjournalisten vormden de jury’s en samen met het publiek hebben zij de sporters met de beste prestaties in het jaar 2022 gekozen. Taekwondoka Brian Prent werd beloond met de titel sportman van 2022 en baanwielrenster Maike van der Duin won de titel sportvrouw van Drenthe. FC Emmen mag zich sportploeg van 2022 noemen. Talent in het veldrijden/mountainbiken, David Haverdings, ontving uit handen van Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe, de cheque van Topsport NOORD voor Drents sporttalent 2022.

Vorig jaar vond het Sportgala Drenthe plaats op 5 april in het ATLAS Theater in Emmen, Nu, een jaar later, waren we te gast in Schouwburg Ogterop in Meppel. De avond werd geopend op een spectaculaire wijze door de dansgroep Double U uit Hoogeveen. Jeannet Bos opende als wethouder van de gemeente Meppel, samen met Mieke Zijl, directeur-bestuurder van SportDrenthe de avond officieel. Het programma werd met enthousiasme gepresenteerd door Jannes Mulder. Hij wist de sporters op het podium te laten vertellen over hun sportprestaties in 2022. Naast de verkiezingen was er aandacht voor het programma van ‘Een leven lang bewegen’, dit was tevens het overkoepelende thema van het Sportgala.

David Haverdings mocht als eerste zijn prijs voor sporttalent in ontvangst door Henk Brink. David werd Nederlands kampioen veldrijden en 2e bij het Nederlands Kampioenschap Mountainbike; bij de junioren staat hij momenteel eerste op de wereldranglijst veldrijden. Klaas Smid, voorzitter van de VDG (Vereniging Drentse Gemeenten), maakte vervolgens de sportploeg 2022, FC Emmen bekend. Met het behalen van het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie, en daarmee gepromoveerd naar de Eredivisie, haalden zij nu ook de titel sportploeg van 2022 binnen.

Na afloop van een indrukwekkende demonstratie van FC Meppel Gymnastiek mocht Jeannet Bos, wethouder van de gemeente Meppel, de sportvrouw 2022 bekendmaken. Maike van der Duin mocht deze prijs in ontvangst nemen. Zij won zilver op het WK Omnium en Scratch en was de winnares van de jongerentrui in de Women’s Tour. Marco Out, voorzitter van de RVC van SportDrenthe mocht de laatste prijs van de avond uitreiken. De prijs voor sportman 2022 ging naar Brian Prent. De taekwondoka uit Hoogeveen wist in 2022 eerste te worden bij de Nederlandse kampioenschappen en de Mallorca Open. Met deze prijs kwam een einde aan het Sportgala Drenthe, waarin we onder andere hebben kunnen laten zien hoe veerkrachtig onze Drentse sport is.

Het Sportgala wordt georganiseerd door SportDrenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, mediapartners RTV Drenthe, Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Meppel, Midden-Drenthe, Coevorden en Tynaarlo

Stembussen Sportgala Drenthe open van 17 t/m 19 februari

Wie worden sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg 2022 van Drenthe?

Op maandag 6 maart 2023 is het Sportgala Drenthe in Schouwburg Ogterop in Meppel. De categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg worden vanuit Drentse gemeenten aangedragen. De topsporters- en sportjournalistenjury kiezen samen met de Drentse bevolking de uiteindelijke winnaars. De stembussen zijn geopend van vrijdag 17 februari tot en met zondag 19 februari. Stemmen kan via www.sportgaladrenthe.nl.

Alle genomineerden in de vier categorieën zijn de komende week te vinden op onze website. Houd hiervoor onze social media kanalen in de gaten. Ook als er nieuwe genomineerden zijn zullen wij dat hierop bekendmaken. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriet. Het gaat om de prestaties die de genomineerden in 2022 behaald hebben. Na het stemweekend worden de stemmen geteld. Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor het Sportgala waar de top 3 en vervolgens de winnaars bekend worden gemaakt. Presentator Jannes Mulder is op 6 maart verantwoordelijk voor de presentatie van het sportgala.

Naast de verkiezing voor de sport is er ruimte voor breedtesport. Rondom het thema ‘Een Leven Lang Bewegen’ laten wij samen met een aantal betrokkenen zien welke ontwikkelingen er zijn. We gaan veerkrachtig de toekomst in en dat krijgt het publiek te zien op het podium.

————————-

Het Sportgala wordt georganiseerd door SportDrenthe en mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe,  mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Midden-Drenthe, Meppel, Coevorden en Tynaarlo.

Sportgala Drenthe maandag 6 maart 2023 in Meppel

Na een mooi sportjaar grijpen we het Sportgala Drenthe aan om de waardering te uiten aan onze sporters

Op maandag 6 maart zal het Sportgala Drenthe plaatsvinden in Schouwburg Ogterop in Meppel. Traditioneel wordt de beste sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van Drenthe gekozen. In 2022 werd sporten na een lange periode in verband met de coronapandemie weer meer mogelijk waardoor er per gemeente genoeg sporters genomineerd kunnen worden.

Drenthe is trots op haar (top)sporters en het Sportgala is dé gelegenheid om deze sporters in het zonnetje te zetten. Daarnaast is de breedtesport belangrijk in Drenthe en spelen sportverenigingen een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeenschap. Het is in veel gevallen het kloppend hart van sport en bewegen, maar vooral ook van het sociale leven van de inwoners. Na een periode van onzekerheid en beperkingen als gevolg van de coronapandemie werden de coronamaatregelen in 2022 verder versoepeld. Uiteindelijk vervielen de laatste maatregelen in maart 2022, waardoor er weer volop gesport kon worden. Drentse topsporters hebben mooie prestaties neergezet. En Drentse verenigingen hebben hun veerkracht laten zien.

Procedure en voorwaarden

Iedere gemeente levert haar genomineerde sporters in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg. Vervolgens kiest het Drentse publiek en een speciaal samengestelde jury de uiteindelijke top 3 waaruit een winnaar komt. Pas tijdens het Sportgala Drenthe in Schouwburg Ogterop wordt de top 3 en de uiteindelijke winnaar(s) bekendgemaakt. Vanaf begin februari zullen de  genomineerden gepresenteerd worden op de website www.sportgaladrenthe.nl. De stembussen zijn vervolgens in het weekend van 17 t/m 19 februari geopend om het Drentse publiek de kans te geven hun favoriet te kiezen.

Tijdens het Sportgala Drenthe zal naast de verkiezing van onze topsporters ook aandacht zijn de breedtesport en andere thema’s. We nemen het publiek mee in de wereld van ‘Een Leven Lang Bewegen’ in Drenthe en laten zien hoe veerkrachtig we de toekomst ingaan.

——

Het Sportgala wordt georganiseerd door SportDrenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Meppel, Midden-Drenthe, Coevorden en Tynaarlo.

Sven Maurits, Anna van der Breggen, TC Suthwalda en Britt Weerman winnaars Sportgala Drenthe 2021

Dinsdag 5 april zijn bij het Sportgala Drenthe in het ATLAS Theater in Emmen de sportprijzen uitgereikt. De jury’s bestaande uit topsporters en sportjournalisten hebben samen met het publiek de sporters met de beste prestaties in het jaar 2021 gekozen. Een bijzondere editie na twee jaren waarin de sportwereld deels stil heeft gelegen door de coronacrisis. Golfer Sven Maurits werd beloond met de titel sportman van 2021, wielrenster Anna van der Breggen won de titel sportvrouw van Drenthe. Het eerste herenteam van TC Suthwalda mag zich sportploeg van 2021 noemen. Talent in het hoogspringen, Britt Weerman, ontving uit handen van Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe, de cheque van Topsport NOORD voor Drents sporttalent 2021.

Precies vier dagen voor de lockdown in maart 2019 was het vorige Sportgala Drenthe. Nu, twee jaar later, waren we weer te gast in Emmen in het ATLAS Theater. De trampolinespringers van gymvereniging DOL/Olympia uit Nieuw-Amsterdam openden de avond op spectaculaire wijze. Ze werden daarbij begeleid door muziekgroep Klabats. Eric van Oosterhout opende als burgemeester van Emmen en gastheer vervolgens de avond officieel. Na twee gekke jaren waarin veel is gevraagd van sporters, verenigingen en sportorganisaties was dit hét moment om de sport te vieren. Marijn de Vries presenteerde het programma met verve. Enthousiast wist ze de sporters op het podium te laten vertellen over hun bijzondere sportjaren in 2020 en 2021. Mieke Zijl lanceerde als kersverse directeur van SportDrenthe de Sportmonitor Drenthe en reikte de eerste cheque van het Fonds Inclusief sporten en bewegen uit aan VV De Treffer’16 . Hierna was er aandacht voor nieuwe vormen van sport, zoals Baseball 5, Padel en Walking voetbal. Samen zetten zij de veerkracht van de sportvereniging centraal.

Britt Weerman mocht als eerste haar prijs voor sporttalent in ontvangst nemen uit handen van Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe. Britt werd Europees Kampioen hoogspringen onder 20 jaar; bij de senioren werd ze zelfs 2e en 3e op het NK indoor en outdoor. Frits Alberts, lid van de raad van commissarissen van SportDrenthe, maakte vervolgens de sportman 2021, Sven Maurits bekend. Als golfer werd hij Nederlands Kampioen bij de professionals en amateurs en 2e op de Dutch Open. In2Dance zorgde voor een break in het programma met een fantastische dans-act die niet zal misstaan op het WK in Amerika waar ze aan deel mogen nemen.

Na de break mocht René van der Weide, wethouder van de gemeente Emmen, de sportvrouw 2021 bekendmaken. Anna van der Breggen won deze prijs. Zij won een aantal wielerklassiekers, zoals Omploop het Nieuwsblad, de Waalse Pijl en de Giro Rosa. Bovendien werd ze Nederlands Kampioen tijdrijden. Inge Nieuwenhuizen, burgemeester gemeente de Wolden, mocht uit naam van het portefeuillehoudersoverleg Sport in Drenthe de laatste prijs van de avond uitreiken. De prijs voor sportploeg 2021 ging naar het heren 1-team van TC Suthwalda. Al twee keer eerder werden ze genomineerd voor deze prijs. Met het behalen van het kampioenschap in de eredivisie haalden ze nu ook de titel sportploeg 2021 binnen. Met deze prijs kwam een einde aan een bijzonder Sportgala Drenthe, waarin we onder andere hebben kunnen laten zien hoe veerkrachtig onze Drentse sport is.

Het Sportgala wordt georganiseerd door SportDrenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, mediapartner RTV Drenthe en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Meppel, Midden-Drenthe, Coevorden en Tynaarlo.

 

Stembussen Sportgala Drenthe open 18 t/m 20 maart

Wie worden sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van Drenthe 2021?

Dinsdag 5 april 2022 is het Sportgala Drenthe in het ATLAS Theater in Emmen. Vanuit de Drentse gemeenten worden een sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg aangedragen. Deze sporters zijn daarmee genomineerd voor het Sportgala Drenthe. De topsport- en sportjournalistenjury kiezen samen met de (Drentse) bevolking de uiteindelijke winnaars. De stembussen zijn geopend van vrijdag 18 maart tot en met zondag 20 maart. Stemmen kan op www.sportgaladrenthe.nl.

Alle genomineerden in de vier categorieën zijn de komende weken te vinden op onze website. Hou onze social media kanalen in de gaten, hierop zullen we laten weten als er nieuwe genomineerden bekend zijn. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriet. Het gaat om de prestaties die de genomineerden behaald hebben in 2021. Na het stemweekend worden de stemmen geteld. Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor het Sportgala, daar wordt de top 3 en vervolgens de winnaar bekendgemaakt. Gastheer op 5 april is Evert ten Napel. Hij presenteert samen met Marijn de Vries het gala.

Er is, naast de verkiezing voor de topsport, aandacht voor breedtesport. Al op het Raadhuisplein in Emmen zullen de gasten verrast worden met spektakel. Rondom het thema ‘Een Leven Lang Bewegen’ laten we samen met een aantal Drentse verenigingen zien welke ontwikkelingen er zijn. Corona maakte ons creatief en dat zie je terug in de sport. We gaan veerkrachtig de toekomst in, dat krijgt het publiek te zien op het podium.

Het Sportgala wordt mede mogelijk gemaakt door SportDrenthe, Provincie Drenthe, Rabobank Drenthe, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Midden-Drenthe, Meppel, Coevorden en Tynaarlo.

Sportgala Drenthe dinsdag 5 april 2022 in Emmen

Na een bijzonder sportjaar grijpen we het Sportgala Drenthe aan om de waardering te uiten aan onze sporters

Iets meer dan 2 jaar na de vorige editie, zal op dinsdag 5 april het Sportgala Drenthe plaatsvinden in het ATLAS Theater in Emmen. Traditioneel wordt de beste sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van Drenthe gekozen. De vorige editie was begin maart 2020, letterlijk aan de vooravond van de eerste lockdown door de coronacrisis. We kozen vorig jaar voor een televisie uitzending waar we geen winnaars hebben gekozen. 2021 heeft, ondanks de coronacrisis en de beperkingen in de sport, genoeg sportprestaties opgeleverd om in iedere categorie een terechte winnaar te kiezen.

Drenthe is trots op haar (top)sporters en het Sportgala is dé gelegenheid om deze sporters in het zonnetje te zetten. Daarnaast is de breedtesport belangrijk in Drenthe en spelen de sportverenigingen een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeenschap. Het is in veel gevallen het kloppend hart van sport en bewegen, maar vooral ook van het sociale leven van de inwoners. Beide hebben de afgelopen twee jaar een enorm moeilijke tijd beleefd. Het werd niet gemakkelijker om te blijven sporten en bewegen op recreatief niveau en ook topsport evenementen hadden te maken met beperkende maatregelen. Toch hebben we in 2021 mooie sportmomenten gekend. Drentse topsporters hebben mooie prestaties neergezet. En Drentse verenigingen hebben hun veerkracht laten zien. Voor ons, als organisatie van het Sportgala Drenthe, reden om in maart het Sportgala Drenthe te organiseren.

Procedure en voorwaarden

Iedere gemeente levert haar genomineerde sporters in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg. Vervolgens kiest het Drentse publiek en een speciaal samengestelde jury de uiteindelijke top 3 waaruit een winnaar komt. Pas tijdens het Sportgala Drenthe in het ATLAS Theater wordt de top 3 en de uiteindelijke winnaar(s) bekend gemaakt. Begin maart zullen de  genomineerden gepresenteerd worden op de website www.sportgaladrenthe.nl. De stembussen zijn vervolgens drie dagen geopend om het Drentse publiek de kans te geven hun favoriet te kiezen.

Tijdens het Sportgala Drenthe zal naast de verkiezing van onze topsporters ook aandacht zijn de breedtesport. We nemen het publiek mee in de wereld van ‘Een Leven Lang Bewegen’ in Drenthe en laten zien hoe veerkrachtig we de toekomst in gaan.

Het Sportgala wordt georganiseerd door SportDrenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, mediapartner RTV Drenthe en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Meppel, Midden-Drenthe, Coevorden en Tynaarlo.

Speciale televisie uitzending Drentse sport in 2020

Een alternatief van SportDrenthe, provincie Drenthe en RTV Drenthe voor het missen van een Sportgala

Normaal gesproken maken we ons de eerste maandag van maart op voor het Sportgala Drenthe. Dat zit er dit jaar niet in: geen vol theater en ook geen sportverkiezing. Maar dat is voor SportDrenthe, provincie Drenthe en RTV Drenthe geen reden om stil te zitten. Juist nu willen we aandacht voor de sport en voor de prestaties die de sporters juist in dit lastige jaar hebben geleverd. Daarom maken we op zaterdag 6 maart een speciale televisie uitzending over de sport in Drenthe op RTV Drenthe.

Verschillende sporters schuiven aan tafel bij Karin Mulder om te praten over hun bijzondere sportjaar. Met gasten in de categorieën sporttalent, -man, -vrouw en -ploeg houden we een mooie link met het Sportgala. Hoe hebben zij het corona jaar beleefd en wat heeft het betekent voor hun sport en prestaties. Niet alleen de topsporters hebben een gek sportjaar gehad, ook (sport)evenementen en sportverenigingen kregen te maken met stevige maatregelen en evenementen en competities werden afgelast. Hoe hebben zij de ballen in de lucht kunnen houden? Je ziet het op 6 maart op RTV Drenthe.

Gedeputeerde sport Henk Brink: “De provincie Drenthe heeft veel waardering voor de flexibiliteit van de sportsector het afgelopen jaar. Ondanks alle uitdagingen, is op veel plaatsen geprobeerd om te blijven te trainen en zodra het kon zijn er competities en wedstrijden georganiseerd. Deze bijzondere tv-uitzending is met name voor iedereen die zich de afgelopen periode heeft ingezet.”

Vanuit SportDrenthe zijn we heel blij dat we in RTV Drenthe en provincie Drenthe partners hebben gevonden die het belang van sport en bewegen even hoog hebben zitten. “Vanuit SportDrenthe organiseren wij het Sportgala juist om jaarlijks een mooi podium voor de sport te hebben, wij vinden dit het beste alternatief.”, zo zegt Hans de Lang, directeur bestuurder van SportDrenthe. “We blikken op 6 maart terug op wel een heel bijzonder sportjaar, een jaar die sporters niet snel zullen vergeten”, legt René Posthuma, coördinator sport van RTV Drenthe uit.

We nodigen iedereen van harte uit te kijken naar de uitzending op zaterdag 6 maart om 20.00 uur.

Voor vragen kunt u ons mailen op info@sportgaladrenthe.nl.