Sportgala Drenthe dinsdag 5 april 2022 in Emmen

Na een bijzonder sportjaar grijpen we het Sportgala Drenthe aan om de waardering te uiten aan onze sporters

Iets meer dan 2 jaar na de vorige editie, zal op dinsdag 5 april het Sportgala Drenthe plaatsvinden in het ATLAS Theater in Emmen. Traditioneel wordt de beste sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van Drenthe gekozen. De vorige editie was begin maart 2020, letterlijk aan de vooravond van de eerste lockdown door de coronacrisis. We kozen vorig jaar voor een televisie uitzending waar we geen winnaars hebben gekozen. 2021 heeft, ondanks de coronacrisis en de beperkingen in de sport, genoeg sportprestaties opgeleverd om in iedere categorie een terechte winnaar te kiezen.

Drenthe is trots op haar (top)sporters en het Sportgala is dé gelegenheid om deze sporters in het zonnetje te zetten. Daarnaast is de breedtesport belangrijk in Drenthe en spelen de sportverenigingen een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeenschap. Het is in veel gevallen het kloppend hart van sport en bewegen, maar vooral ook van het sociale leven van de inwoners. Beide hebben de afgelopen twee jaar een enorm moeilijke tijd beleefd. Het werd niet gemakkelijker om te blijven sporten en bewegen op recreatief niveau en ook topsport evenementen hadden te maken met beperkende maatregelen. Toch hebben we in 2021 mooie sportmomenten gekend. Drentse topsporters hebben mooie prestaties neergezet. En Drentse verenigingen hebben hun veerkracht laten zien. Voor ons, als organisatie van het Sportgala Drenthe, reden om in maart het Sportgala Drenthe te organiseren.

Procedure en voorwaarden

Iedere gemeente levert haar genomineerde sporters in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg. Vervolgens kiest het Drentse publiek en een speciaal samengestelde jury de uiteindelijke top 3 waaruit een winnaar komt. Pas tijdens het Sportgala Drenthe in het ATLAS Theater wordt de top 3 en de uiteindelijke winnaar(s) bekend gemaakt. Begin maart zullen de  genomineerden gepresenteerd worden op de website www.sportgaladrenthe.nl. De stembussen zijn vervolgens drie dagen geopend om het Drentse publiek de kans te geven hun favoriet te kiezen.

Tijdens het Sportgala Drenthe zal naast de verkiezing van onze topsporters ook aandacht zijn de breedtesport. We nemen het publiek mee in de wereld van ‘Een Leven Lang Bewegen’ in Drenthe en laten zien hoe veerkrachtig we de toekomst in gaan.

Het Sportgala wordt georganiseerd door SportDrenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, mediapartner RTV Drenthe en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Meppel, Midden-Drenthe, Coevorden en Tynaarlo.

Comments are closed.