Brian Prent, Maike van der Duin, FC Emmen en David Haverdings winnaars Sportgala Drenthe 2022

De sportprijzen zijn maandagavond 6 maart uitgereikt tijdens het Sportgala Drenthe in Schouwburg Ogterop in Meppel. Topsporters en sportjournalisten vormden de jury’s en samen met het publiek hebben zij de sporters met de beste prestaties in het jaar 2022 gekozen. Taekwondoka Brian Prent werd beloond met de titel sportman van 2022 en baanwielrenster Maike van der Duin won de titel sportvrouw van Drenthe. FC Emmen mag zich sportploeg van 2022 noemen. Talent in het veldrijden/mountainbiken, David Haverdings, ontving uit handen van Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe, de cheque van Topsport NOORD voor Drents sporttalent 2022.

Vorig jaar vond het Sportgala Drenthe plaats op 5 april in het ATLAS Theater in Emmen, Nu, een jaar later, waren we te gast in Schouwburg Ogterop in Meppel. De avond werd geopend op een spectaculaire wijze door de dansgroep Double U uit Hoogeveen. Jeannet Bos opende als wethouder van de gemeente Meppel, samen met Mieke Zijl, directeur-bestuurder van SportDrenthe de avond officieel. Het programma werd met enthousiasme gepresenteerd door Jannes Mulder. Hij wist de sporters op het podium te laten vertellen over hun sportprestaties in 2022. Naast de verkiezingen was er aandacht voor het programma van ‘Een leven lang bewegen’, dit was tevens het overkoepelende thema van het Sportgala.

David Haverdings mocht als eerste zijn prijs voor sporttalent in ontvangst door Henk Brink. David werd Nederlands kampioen veldrijden en 2e bij het Nederlands Kampioenschap Mountainbike; bij de junioren staat hij momenteel eerste op de wereldranglijst veldrijden. Klaas Smid, voorzitter van de VDG (Vereniging Drentse Gemeenten), maakte vervolgens de sportploeg 2022, FC Emmen bekend. Met het behalen van het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie, en daarmee gepromoveerd naar de Eredivisie, haalden zij nu ook de titel sportploeg van 2022 binnen.

Na afloop van een indrukwekkende demonstratie van FC Meppel Gymnastiek mocht Jeannet Bos, wethouder van de gemeente Meppel, de sportvrouw 2022 bekendmaken. Maike van der Duin mocht deze prijs in ontvangst nemen. Zij won zilver op het WK Omnium en Scratch en was de winnares van de jongerentrui in de Women’s Tour. Marco Out, voorzitter van de RVC van SportDrenthe mocht de laatste prijs van de avond uitreiken. De prijs voor sportman 2022 ging naar Brian Prent. De taekwondoka uit Hoogeveen wist in 2022 eerste te worden bij de Nederlandse kampioenschappen en de Mallorca Open. Met deze prijs kwam een einde aan het Sportgala Drenthe, waarin we onder andere hebben kunnen laten zien hoe veerkrachtig onze Drentse sport is.

Het Sportgala wordt georganiseerd door SportDrenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, mediapartners RTV Drenthe, Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Meppel, Midden-Drenthe, Coevorden en Tynaarlo

Comments are closed.