Chiel Smit, Nova Marring, ACV 1, Sabine Spreen, Leon Frederiks en Stichting Duofietsen winnaars Sportgala Drenthe 2023

Op maandag 4 maart werden tijdens het Sportgala Drenthe in De Nieuwe Kolk in Assen de sportprijzen van 2023 uitgereikt. Juryleden bestaande uit topsporters en sportjournalisten, samen met het publiek, kozen de winnaars. Chiel Smit werd bekroond tot sportman van 2023, Nova Marring tot sportvrouw van Drenthe, en ACV 1 tot sportploeg van 2023. Leon Frederiks ontving de cheque van Topsport NOORD voor Drents sporttalent. Sabine Spreen werd uitgeroepen tot Parasporter van Drenthe. In de nieuwe categorie Sportparel werd Stichting Duofietsen gekozen vanwege hun buitengewone bijdrage aan de sport in Drenthe.

Vorig jaar vond het Sportgala Drenthe plaats in Schouwburg Ogterop in Meppel. Dit jaar, een jaar later, waren we te gast in De Nieuwe Kolk in Assen. De avond opende op spectaculaire wijze met een optreden van de dansgroep Redemption uit Assen. Vervolgens openden Marco Out, Burgemeester van de gemeente Assen, en Mieke Zijl, directeur-bestuurder van SportDrenthe, officieel de avond. Gio Lippens presenteerde het programma met veel succes, waarbij hij enthousiast de sporters op het podium liet vertellen over hun sportprestaties in 2023. Naast de verkiezingen was er aandacht voor het programma van de ‘Waarde van Sport en Bewegen’, het overkoepelende thema van het Sportgala.

Dit jaar introduceerden we de prijs van Sportparel van Drenthe, die werd toegekend aan Stichting Duofietsen uit Coevorden. Sabine Spreen, de Obstacle Course Runner uit gemeente Aa en Hunze, ontving de prijs voor Parasporter van Drenthe, uitgereikt door Ankie van Tongeren, wethouder van de gemeente Borger-Odoorn. Vervolgens verzorgde de Firma Frictie, winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur, een vermakelijke voorstelling over “Drenthe Beweegt Samen”, dat opnieuw van start gaat op RTV Drenthe vanaf 3 april.

Henk Jumelet, gedeputeerde van de Provincie Drenthe, reikte de prijs voor Sporttalent uit aan Leon Frederiks, Obstacle Course Runner uit gemeente Midden-Drenthe. ACV 1 werd gehuldigd als Sportploeg van het jaar door Klaas Smid, voorzitter van Vereniging Drentse Gemeenten.

Het acrobatische duo Rik en Aimee, winnaars van Holland’s Got Talent 2023, vermaakte het publiek met een schitterende show. Gerrit Volkers, scheidend lid van de RVC SportDrenthe, reikte de prijs voor Sportvrouw van het jaar uit aan volleybalster Nova Marring uit gemeente Assen. Tot slot werd Albert Smit, wethouder van gemeente Assen, vereerd om de titel van Sportman van Drenthe te overhandigen aan Chiel Smit, marathonschaatser uit gemeente De Wolden. Zakelijk tekenaar Esther van der Linden legde de hoogtepunten van de avond vast in een prachtige tekening.

Het Sportgala wordt georganiseerd door SportDrenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden, Time Star Media en de gemeente Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, AA en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Meppel, Midden-Drenthe, Coevorden en Tynaarlo

Comments are closed.