Wij zijn op zoek naar de ‘Sportparel van Drenthe 2023’

Sportparel van Drenthe 2023

Deze prijs kan worden gewonnen door een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Drentse roots, die zich de afgelopen jaren op een bijzondere en positieve wijze heeft ingezet voor sport en bewegen in de provincie Drenthe.
Hierbij kan worden gedacht aan een sportbestuurder met een jarenlange staat van dienst, een succesvolle coach, een vereniging die een voorbeeldfunctie heeft, een uniek initiatief, of een evenement dat zich inzet voor diverse doelgroepen, etc. Toekenning gebeurt door een deskundige jury aan de hand van nominaties die vanuit alle Drentse gemeenten (inwoners, sportverenigingen, sportorganisaties) kunnen worden aangedragen. Elke gemeente levert uiteindelijk één kandidaat die meedingt naar deze prijs.

Planning verkiezing

  • Inwoners van Drentse gemeenten kunnen tot 2 februari voor hun gemeente kandidaten aandragen
  • Elke Drentse gemeente nomineert vervolgens één definitieve kandidaat die meedingt naar deze prijs. In totaal komen maximaal 12 kandidaten in aanmerking voor de ‘Sportparel van Drenthe’.
  • Toekenning gebeurt na 18 februari door een deskundige jury.
  • Op 4 maart 2024, tijdens het Sportgala Drenthe worden de top 3 kandidaten gepresenteerd, waarna de winnaar wordt bekendgemaakt.

Voor meer informatie en het aandragen van nominaties, ga naar deze pagina.

Comments are closed.