Speciale televisie uitzending Drentse sport in 2020

Een alternatief van SportDrenthe, provincie Drenthe en RTV Drenthe voor het missen van een Sportgala

Normaal gesproken maken we ons de eerste maandag van maart op voor het Sportgala Drenthe. Dat zit er dit jaar niet in: geen vol theater en ook geen sportverkiezing. Maar dat is voor SportDrenthe, provincie Drenthe en RTV Drenthe geen reden om stil te zitten. Juist nu willen we aandacht voor de sport en voor de prestaties die de sporters juist in dit lastige jaar hebben geleverd. Daarom maken we op zaterdag 6 maart een speciale televisie uitzending over de sport in Drenthe op RTV Drenthe.

Verschillende sporters schuiven aan tafel bij Karin Mulder om te praten over hun bijzondere sportjaar. Met gasten in de categorieën sporttalent, -man, -vrouw en -ploeg houden we een mooie link met het Sportgala. Hoe hebben zij het corona jaar beleefd en wat heeft het betekent voor hun sport en prestaties. Niet alleen de topsporters hebben een gek sportjaar gehad, ook (sport)evenementen en sportverenigingen kregen te maken met stevige maatregelen en evenementen en competities werden afgelast. Hoe hebben zij de ballen in de lucht kunnen houden? Je ziet het op 6 maart op RTV Drenthe.

Gedeputeerde sport Henk Brink: “De provincie Drenthe heeft veel waardering voor de flexibiliteit van de sportsector het afgelopen jaar. Ondanks alle uitdagingen, is op veel plaatsen geprobeerd om te blijven te trainen en zodra het kon zijn er competities en wedstrijden georganiseerd. Deze bijzondere tv-uitzending is met name voor iedereen die zich de afgelopen periode heeft ingezet.”

Vanuit SportDrenthe zijn we heel blij dat we in RTV Drenthe en provincie Drenthe partners hebben gevonden die het belang van sport en bewegen even hoog hebben zitten. “Vanuit SportDrenthe organiseren wij het Sportgala juist om jaarlijks een mooi podium voor de sport te hebben, wij vinden dit het beste alternatief.”, zo zegt Hans de Lang, directeur bestuurder van SportDrenthe. “We blikken op 6 maart terug op wel een heel bijzonder sportjaar, een jaar die sporters niet snel zullen vergeten”, legt René Posthuma, coördinator sport van RTV Drenthe uit.

We nodigen iedereen van harte uit te kijken naar de uitzending op zaterdag 6 maart om 20.00 uur.

Voor vragen kunt u ons mailen op info@sportgaladrenthe.nl.

Comments are closed.