Stembussen Sportgala Drenthe open 18 t/m 20 maart

Wie worden sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van Drenthe 2021?

Dinsdag 5 april 2022 is het Sportgala Drenthe in het ATLAS Theater in Emmen. Vanuit de Drentse gemeenten worden een sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg aangedragen. Deze sporters zijn daarmee genomineerd voor het Sportgala Drenthe. De topsport- en sportjournalistenjury kiezen samen met de (Drentse) bevolking de uiteindelijke winnaars. De stembussen zijn geopend van vrijdag 18 maart tot en met zondag 20 maart. Stemmen kan op www.sportgaladrenthe.nl.

Alle genomineerden in de vier categorieën zijn de komende weken te vinden op onze website. Hou onze social media kanalen in de gaten, hierop zullen we laten weten als er nieuwe genomineerden bekend zijn. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriet. Het gaat om de prestaties die de genomineerden behaald hebben in 2021. Na het stemweekend worden de stemmen geteld. Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor het Sportgala, daar wordt de top 3 en vervolgens de winnaar bekendgemaakt. Gastheer op 5 april is Evert ten Napel. Hij presenteert samen met Marijn de Vries het gala.

Er is, naast de verkiezing voor de topsport, aandacht voor breedtesport. Al op het Raadhuisplein in Emmen zullen de gasten verrast worden met spektakel. Rondom het thema ‘Een Leven Lang Bewegen’ laten we samen met een aantal Drentse verenigingen zien welke ontwikkelingen er zijn. Corona maakte ons creatief en dat zie je terug in de sport. We gaan veerkrachtig de toekomst in, dat krijgt het publiek te zien op het podium.

Het Sportgala wordt mede mogelijk gemaakt door SportDrenthe, Provincie Drenthe, Rabobank Drenthe, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Midden-Drenthe, Meppel, Coevorden en Tynaarlo.

Comments are closed.