Sportgala Drenthe maandag 6 maart 2023 in Meppel

Na een mooi sportjaar grijpen we het Sportgala Drenthe aan om de waardering te uiten aan onze sporters

Op maandag 6 maart zal het Sportgala Drenthe plaatsvinden in Schouwburg Ogterop in Meppel. Traditioneel wordt de beste sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van Drenthe gekozen. In 2022 werd sporten na een lange periode in verband met de coronapandemie weer meer mogelijk waardoor er per gemeente genoeg sporters genomineerd kunnen worden.

Drenthe is trots op haar (top)sporters en het Sportgala is dé gelegenheid om deze sporters in het zonnetje te zetten. Daarnaast is de breedtesport belangrijk in Drenthe en spelen sportverenigingen een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeenschap. Het is in veel gevallen het kloppend hart van sport en bewegen, maar vooral ook van het sociale leven van de inwoners. Na een periode van onzekerheid en beperkingen als gevolg van de coronapandemie werden de coronamaatregelen in 2022 verder versoepeld. Uiteindelijk vervielen de laatste maatregelen in maart 2022, waardoor er weer volop gesport kon worden. Drentse topsporters hebben mooie prestaties neergezet. En Drentse verenigingen hebben hun veerkracht laten zien.

Procedure en voorwaarden

Iedere gemeente levert haar genomineerde sporters in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg. Vervolgens kiest het Drentse publiek en een speciaal samengestelde jury de uiteindelijke top 3 waaruit een winnaar komt. Pas tijdens het Sportgala Drenthe in Schouwburg Ogterop wordt de top 3 en de uiteindelijke winnaar(s) bekendgemaakt. Vanaf begin februari zullen de  genomineerden gepresenteerd worden op de website www.sportgaladrenthe.nl. De stembussen zijn vervolgens in het weekend van 17 t/m 19 februari geopend om het Drentse publiek de kans te geven hun favoriet te kiezen.

Tijdens het Sportgala Drenthe zal naast de verkiezing van onze topsporters ook aandacht zijn de breedtesport en andere thema’s. We nemen het publiek mee in de wereld van ‘Een Leven Lang Bewegen’ in Drenthe en laten zien hoe veerkrachtig we de toekomst ingaan.

——

Het Sportgala wordt georganiseerd door SportDrenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Meppel, Midden-Drenthe, Coevorden en Tynaarlo.

Comments are closed.