Volgende editie: 2 maart 2017

Ook in 2016, een top sportjaar, zijn er weer vele Drentse topsporters en ploegen die een belangrijke prestatie hebben geleverd. Zij krijgen op 2 maart aanstaande letterlijk en figuurlijk een podium in het Atlastheater te Emmen waar bekend wordt gemaakt wie de verkiezing heeft gewonnen van de Drentse (top)sporters in de categorieën sporttalent, sportploeg, sportvrouw en sportman van het jaar. De presentatie is in handen van Marijn de Vries, journaliste en voormalig prof-wielrenster.

Dit jaar kent het Sportgala Drenthe bijna dezelfde opzet als vorig jaar. In de meeste Drentse gemeenten worden ieder jaar de sporters uit die gemeente gehuldigd. Deze huldigingen vormen de basis en alle regionale winnaars plaatsen zich automatisch voor het Sportgala Drenthe op 2 maart. Op deze manier is dit als het ware de grote finale en zijn alle gemeenten vertegenwoordigd. De gemeenten die geen sportgala of huldiging organiseren leveren namen aan van (top)sporters die een bijzondere sportprestatie hebben neergezet in 2016.

De stembussen voor het publiek gaan open nadat het laatste regionale sportgala heeft plaatsgevonden en dus alle genomineerden per categorie bekend zijn. Anders dan vorig jaar kan het publiek nu op alle genomineerden stemmen en is er geen voorselectie. De stembussen zijn geopend van vrijdag 17 t/m zondag 19 februari. Onder de stemmers worden toegangskaarten voor het gala verloot. De uiteindelijke winnaars worden bepaald door drie jury’s, te weten: een topsportjury, een sportjournalistenjury en het Drentse publiek.

Comments are closed.