Volgende editie: 12 maart 2018

Sportgala Drenthe op maandag 12 maart 2018

Maandag 12 maart 2018 is het Sportgala Drenthe met de verkiezing van de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van Drenthe in 2017. Iedere gemeente levert de regionale winnaar in de vier categorieën aan en tijdens het provinciale gala wordt de winnaar bekend. De winnaar wordt gekozen door de topsportjury, de sportjournalistenjury en de stemmen van het publiek. Dit jaar is er voor het eerst de Rabobank publieksprijs: op verzoek van de sponsor zal deze prijs dit jaar gaan naar de beste, leukste, actiefste, meest betrokken vereniging van Drenthe. In januari worden de verenigingen aangeschreven en kunnen ze zich inschrijven voor de verkiezing.

Drenthe is trots op haar (top)sporters en het sportgala is de gelegenheid om deze sporters in het zonnetje te zetten. Tegelijkertijd laten we het publiek genieten van de sport en zorgen we met een attractief programma dat iedereen in de zaal een leuke avond beleeft. Vorig jaar nog mochten Kjeld Nuis en Marije Joling zich sportman en sportvrouw van het jaar noemen, wie zal hen opvolgen? Turnster Iris Groenendijk ging er met de titel talent vandoor en mocht de cheque van de provincie Drenthe in ontvangst nemen. Wie krijgt deze kans de komende editie? Hurry Up kreeg de award voor sportploeg van het jaar, welke prestatie wordt dit jaar beloond?

Gemeente Hoogeveen gastgemeente
De gemeente Hoogeveen is na Emmen gastgemeente en daarmee zijn we na een lange periode terug in theater de Tamboer in Hoogeveen. SportDrenthe organiseert het sportgala Drenthe samen met de provincie Drenthe en Rabobank het Drentse Land als hoofdsponsors en mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden. We hopen op een even groot succes als afgelopen jaar. Marijn de Vries neemt als Drentse graag de presentatie weer op zich en zal samen met de artiesten zorgen voor een mooie show. Muziek, entertainment en sport omlijsten de verkiezingen. Stemmen? Dat kan van vrijdag 23 t/m zondag 25 februari op deze website.

Comments are closed.