Nieuwe opzet Sportgala Drenthe

Ook in 2015, een top sportjaar, zijn er weer vele Drentse topsporters en ploegen die een belangrijke prestatie hebben geleverd. Zij krijgen op 18 februari aanstaande letterlijk en figuurlijk een podium in De Bonte Wever te Assen waar bekend wordt gemaakt wie de verkiezing heeft gewonnen van de Drentse (top)sporters in de categorieën ‘Sporttalent van het jaar’, ‘Sportploeg van het jaar’, ‘Sportvrouw en Sportman van het jaar’.

Dit jaar kent het Sportgala Drenthe een andere opzet dan voorheen gaande jaren. In de meeste Drentse gemeenten worden ieder jaar de sporters uit die gemeente gehuldigd. Tot dit jaar stond het Sportgala Drenthe los van deze regionale gala’s. Dit jaar vormen deze gala’s echter de basis voor het provinciale gala. Alle regionale winnaars plaatsen zich automatisch voor het Sportgala Drenthe. Op deze manier is dit als het ware de grote finale en zijn alle gemeenten vertegenwoordigd. De gemeenten die geen sportgala organiseren leveren in principe de namen aan van (top)sporters die een bijzondere sportprestatie hebben neergezet in 2015.

De stembussen voor het publiek gaan open nadat het laatste regionale sportgala is geweest en dus alle 12 genomineerden per categorie bekend zijn. Dit is het Sportgala in Meppel op 11 februari. De digitale stembussen zijn open van vrijdag 12 t/m zondag 14 februari. Het publiek heeft dus drie dagen om te stemmen op hun favorieten! De uiteindelijke winnaars worden bepaald door drie jury’s, te weten: een topsportjury, sportjournalistenjury en het Drentse publiek.

Comments are closed.