Frank Vreugdenhil, Lieke Nooijen, DOS ’46 1 en Lieke van der Aa winnaars Sportgala Drenthe, het publiek koos Jennie Nijenhuis als trainer/coach van Drenthe

Maandag 9 maart werden ze in het ATLAS Theater in Emmen gekozen tot Sportman, -vrouw, – ploeg en -talent van 2019.

Maandag 9 maart 2019 zijn bij het Sportgala Drenthe in het ATLAS Theater in Emmen de sportprijzen uitgereikt. De jury’s van topsporters en sportjournalisten hebben samen met het publiek de sporters met de beste prestaties in het jaar 2019 gekozen. Marathonschaatser Frank Vreugdenhil werd beloond met de titel sportman van 2019, wielrenster Lieke Nooijen won de titel sportvrouw van Drenthe. Het eerste team van korfbalvereniging DOS ’46 mag zich sportploeg van 2019 noemen. Talent in het BMX, Lieke van der Aa, ontving uit handen van de Provincie de cheque van Topsport NOORD voor Drents sporttalent 2019. De winnaar van de RTV Drenthe Publieksprijs voor de trainer/coach van het jaar 2019 is live gekozen door het publiek, Jennie Nijenhuis kreeg de meeste stemmen.

We waren net als in 2017 te gast in Emmen. Het ATLAS Theater was het decor voor het Sportgala Drenthe 2019. Het thema voor vanavond was de rol van de trainer/coach voor een (top)sporter. Niet voor niks ging de RTV Drenthe Publieksprijs dit jaar naar dé trainer/coach van Drenthe. Gerard Kemkers won tijdens het Sportgala in het verleden al eens een prijs voor zijn oeuvre als coach, vanavond presenteerde hij met Marijn de Vries het programma. Samen openden ze de avond met 3 topcoaches: Dick Lukkien, trainer/coach van FC Emmen, Joop Fiege, trainer/coach van Hurry-Up, en Alida Pasveer, trainer/coach van marathonschaatsploeg Cenned. Zij vertelden mooie verhalen over hun carrière. Het thema kwam gedurende de avond verrassend terug. Alle sporters vertelden op het podium iets over de rol van hun trainer/coach. Lieke van der Aa mocht als eerste haar prijs voor sporttalent in ontvangst nemen uit handen van Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe. Lieke werd in 2019 Nederlands en Wereldkampioen BMX, op het EK werd ze derde. Roger de Groot reikte als voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Sport in Drenthe de prijs voor sportploeg uit aan DOS ’46 Nijeveen. Met het behalen van het landskampioenschap op het veld en winst in de Supercup was 2019 een fantastisch jaar voor het eerste team van DOS ’46. The Contraversial zorgden voor een break in het programma met een spectaculaire freerunning act.

RTV Drenthe verbond dit jaar haar naam aan de publieksverkiezing; er werd voor gekozen de prijs te laten gaan naar dé trainer/coach van Drenthe. Iedere sporter mocht zijn of haar trainer/coach aandragen voor de titel. Uit de 35 inzendingen werd de top 3 gekozen door de jury. Tijdens het Sportgala Drenthe koos het publiek voor Jennie Nijenhuis als winnaar. Ze is als trainer/coach van ZPC Hoogeveen verantwoordelijk voor de zwemmers in de hoofdklasse. Zij ontving uit handen van George Wesseling de RTV Drenthe Publieksprijs 2019, met een cheque van € 1.000. Deze is te besteden aan een maatschappelijk doel in de sport of mag binnen de club worden besteed aan opleidingsgeld. Wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen reikte vervolgens de prijs voor sportvrouw 2019 uit aan Lieke Nooijen. Zij won een bronzen medaille op de wegwedstrijd voor junioren tijdens het WK Wielrennen en ze won onder andere het klimmerstrofee klassement van de KNWU. Aan Eric van Oosterhout de eer om als burgemeester van Emmen de laatste prijs van de avond te overhandigen. Frank Vreugdenhil viel de titel sportman van Drenthe ten deel voor de winst van de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Marco Poucki opende de avond door de film van RTV Drenthe met sportbeelden van 2019 live te begeleiden en zong aan het eind van de avond alle winnaars toe met zijn nummer ‘Winnaar of Held’ als afsluiting van het Gala.

Het Sportgala wordt mede mogelijk gemaakt door SportDrenthe, Provincie Drenthe, mediapartners RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Midden-Drenthe, Coevorden, Meppel en Tynaarlo.

Comments are closed.