Sportprijs Drenthe

In 2015 hebben we voor het eerst de Sportprijs Drenthe uitgereikt.
Deze prijs is de opvolger van de TVM-oeuvreprijs (en eenmalig de Relus ter Beek prijs).
Lees hieronder meer over deze bijzondere prijs, die ook bij het Sportgala Drenthe in 2016 is uitgereikt.

Sportprijs Drenthe 2015

Tijdens het Sportgala Drenthe 2015 is de Sportprijs Drenthe uitgereikt aan Bart Bennema, trainer van o.a. Dafne Schippers. Aan de Sportprijs Drenthe was een bedrag verbonden van € 5.000 voor een sport maatschappelijk doel in Drenthe, op voordracht van de winnaar. Bart heeft (S)Cool on Wheels als goede doel gekozen.

De Sportprijs Drenthe 2015 is mogelijk gemaakt door de Univé Noord-Nederland, Provincie Drenthe en de NAM.

Sportprijs Drenthe 2014

Tijdens het Sportgala Drenthe 2014 ontving (ex-)schaatscoach Gerard Kemkers uit handen SportDrenthe directeur Hans de Lang de trofee voor de Sportprijs Drenthe 2014. Gerard Kemkers is de eerste winnaar van deze jaarlijks uit te reiken Sportprijs. Lees hier het juryrapport.

Aan de Sportprijs Drenthe was een bedrag verbonden van € 5.000 voor een sport maatschappelijk doel in Drenthe, op voordracht van de winnaar. Deze maatschappelijke bijdrage werd mogelijk gemaakt door de volgende partners: TVM verzekeringen, Univé Noord-Nederland, Nederlandse Aardolie Maatschappij, zorgconcern Espria en Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

Kemkers heeft het bedrag uiteindelijk geschonken aan het openluchtzwembad in Peize en aan zwembad Plons in Vries. Bekijk hier een filmpje van de uitreiking.