Uitleg

Op 12 maart 2018 worden in De Tamboer te Hoogeveen de jaarlijkse Drentse sportprijzen uitgereikt. De presentatie is in handen van Marijn de Vries, journaliste en voormalig prof-wielrenster. Hoe we dit jaar tot de genomineerde sporters komen, lees je hieronder.

REGIONALE SPORTGALA'S ALS BASIS

In de meeste Drentse gemeenten worden ieder jaar de sporters per gemeente gehuldigd. Deze gala's vormen de basis voor het provinciale gala. Alle regionale winnaars plaatsen zich automatisch voor het Sportgala Drenthe. Op deze manier is het provinciale gala als het ware de grote finale en zijn alle gemeenten vertegenwoordigd. Van de gemeenten die geen sportgala organiseren krijgen wij sporters doorgestuurd, of gaat onze nominatiecommissie zelf op zoek naar sporters die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in 2017.

JURY & STEMPROCEDURE

De digitale stembussen op deze website zijn open van vrijdag 23 februari t/m zondag 25 februari 2018. Het publiek kan op alle genomineerden stemmen en is er geen voorselectie. Onder de stemmers worden toegangskaarten voor het gala verloot. De uiteindelijke winnaars in de vier categorieën worden bepaald door de publieksstemmen, een topsportjury en een sportjournalistenjury.