Verkiezing Rabobank Publieksprijs

De breedtesport is belangrijk in Drenthe en de sportverenigingen spelen een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeenschap. Ze zijn in veel gevallen het kloppend hart van sport en bewegen, maar vooral ook van het sociale leven van de inwoners. De Rabobank vindt de maatschappelijke waarde van sport en het stimuleren van de breedtesport en de jeugd een belangrijke factor en verbindt daarom haar naam aan de publieksprijs. In 2018 is de publieksprijs voor het eerst uitgereikt. Die ging toen naar de beste, leukste en meest betrokken sportvereniging van Drenthe: de Hi5Club. Zij kregen tijdens het gala op 12 maart 2018 de meeste stemmen van het aanwezige publiek en wonnen 1.000 euro voor de clubkas.

De Rabobank Publieksprijs wordt dit jaar uitgereikt aan de sportvereniging met dé trots van Drenthe.
Let op: de inschrijving is inmiddels gesloten!

Benieuwd naar de inzendingen?

Bekijk ze hier

Stap 1: Wat is jullie trots?

We zijn op zoek naar de sportvereniging die dé trots van Drenthe in huis heeft; de leukste trainer, de stoerste terreinman, de gezondste kantine, de beste materiaalman, het duurzaamste clubgebouw of de meest actieve leden. Wat of wie is jullie trots?

Stap 2: Leg jullie trots vast in een video

In een filmpje van maximaal 1 minuut laten jullie zien waarom jullie de publieksprijs verdienen. Uit het filmpje moet blijken wat dé trots van de sportvereniging is. Is de vereniging maatschappelijk betrokken? Hebben jullie een bijzonder vrijwilligersbeleid? Of speelt duurzaamheid, de gehandicaptensport of fair play een belangrijke rol? Stuur jullie film voor 15 februari naar info@sportgaladrenthe.nl. Alle filmpjes worden geplaatst op de Facebookpagina en het YouTube kanaal van Sportgala Drenthe.

Stap 3: Winnen jullie duizend euro voor de clubkas?

Een onafhankelijke jury, bestaande uit (oud)topsporters, journalisten en de Rabobank, kiest de top 3. In hun oordeel kijkt de jury ook naar de mate van originaliteit en de aandacht die de vereniging op social media heeft gegenereerd voor hun filmpje. De top 3 wordt uitgenodigd om het Sportgala Drenthe, op 11 maart in De Nieuwe Kolk in Assen, bij te wonen. Door middel van live voting in de zaal kiest het publiek die avond de uiteindelijke winnaar van de Rabobank Publieksprijs. Gaan jullie er met duizend euro voor de clubkas vandoor?