Inzendingen Rabobank Publieksprijs - Sportvereniging van het jaar

Bekijk hieronder de inzendingen voor de Rabobank Publieksprijs.

VV Sweel

VV Sweel geeft in 1 minuut een impressie van de Jeugdvoetbaldagen, welke ieder jaar in de meivakantie wordt gegeven. Dit is een evenement voor de jeugd t/m 13 jaar waarin zij 3 dagen lang door de enthousiaste jeugdtrainers van VV Sweel worden begeleid in speltechniek, spelvormen en bovenal plezier met elkaar.

Het evenement staat ook open voor niet leden van omliggende verenigingen en heeft inmiddels al zeven keer plaatsgevonden. Kinderen vanaf 10 jaar hebben de mogelijkheid om te blijven slapen op het mooie voetbalcomplex van de vereniging en dan wordt er voor avondeten gezorgd en er is een goed gevuld avondprogramma. Het afgelopen jaar hadden ze voor het eerst een goed doel, zijnde KIKA, aan de voetbaldagen verbonden middels een sponsorloop op de laatste dag, waarvan de volledige opbrengst naar KIKA is gegaan.

VV Sweel toont dit filmpje met trots en ze zijn trots op hun jeugdtrainers en andere vrijwilligers die dit evenement al jaren tot een geslaagde sportieve activiteit maken.
Bekijk hier de trots van VV Sweel!

Hoogeveense Hockeyclub (HHC)

De Hoogeveense Hockeyclub is een club die bestaat sinds 1965. Op zaterdag en zondag, maar ook ‘s avonds door de week, wordt er door velen actieve leden met veel plezier gehockeyd in het Bentinckspark. In 2018, toen duidelijk werd dat een nieuw clubhuis niet direct tot de mogelijkheden behoorde, werd door een grote groep fanatieke vrijwilligers in 2 weken het oude met graffiti bespoten clubhuis omgevormd tot een fraai mooi onderkomen.
Met een gemiddeld aantal leden van rond de 300, is HHC vooral trots op alle vrijwilligers, zonder hen was deze make-over nooit gelukt! Jaarlijks staan ze rond de feestdagen even stil bij deze belangrijke groep mensen en worden ze even in het zonnetje gezet, want naast deze mooie actie, zorgen ze week in en uit voor het reilen en zeilen op de club.
Bekijk hier de trots van de Hoogeveense Hockeyclub!

Sudosa-Desto

Binnen de vereniging zijn we trots op allerlei vlakken:

• Trots op iedereen die een steentje bijdraagt aan de vereniging zodat vele doelgroepen iedere dag met plezier kunnen volleyballen.
• Trots op onze goede jeugdopleiding waardoor we op nationaal niveau prijzen winnen. Vorig jaar is de meisjes Toplijn (A, B, C en D niveau) van Sudosa-Desto Assen uitgeroepen tot de beste van Nederland. Mede dankzij de meiden B-selectie die voor de tweede keer Nederlands Kampioen zijn geworden.
• Trots op alle sociale activiteiten die worden georganiseerd die het sportplezier én de clubbinding versterken. O.a. minikamp, themafeesten, ouder-kind toernooi, vrijwilligersavond-/bbq op onze eigen TT-camping
• Trots op de zilveren award van Teamfit die we als eerste sportvereniging in Drenthe hebben ontvangen voor de gezonde sportkantine.
• Trots op de stappen die zijn gezet op weg naar een rookvrije generatie.
• Trots op alle activiteiten/maatregelen die bijdragen aan een veilig sportklimaat en positief coachen langs het veld.
• Trots op de tweede prijs van de Nederlandse volleybalbond voor de meest gastvrije volleybalvereniging van Nederland.
• Trots op de vele samenwerkingen met andere sportverenigingen, het onderwijs (o.a. schoolvolleybal), buurtvereniging Noorderpark, AZC (trainingsgroep vluchtelingen), Vaart&Welzijn, Gemeente Assen. TT-circuit (bewaking bij Superbikes en TT-camping). Samen de krachten bundelen om maatschappelijke en sportieve doelen te realiseren.

In onze inzending staan een paar vrijwilligers centraal stellen die het leven hebben gered van een lid/vrijwilliger. We zijn trots op deze vrijwilligers en zeer blij en trots dat het lid door adequaat handelen, nog leeft. Als vereniging heb je normaliter veel plezier, maar de kracht zit ook in het samen delen van verdriet en minder leuke situaties en elkaar helpen als het nodig is. Het verenigingsgevoel wordt hierdoor alleen maar intenser en sterker.
Bekijk hier de trots van Sudosa-Desto!

Turnvereniging Coevorden (T.V.C.)

T.V.C. is meer dan een turnvereniging alleen en daar zijn we trots op. T.V.C. heeft afgelopen jaren gefunctioneerd zonder een bestuur en sinds 1 december 2018 heeft TVC weer een actief bestuur. We willen aan de buitenwereld laten zien wat voor fantastische vereniging het is.
Bekijk hier de trots van Turnvereniging Coevorden

Budovereniging Hoogeveen

Natuurlijk hebben wij de gekste en meest enthousiaste trainers! Natuurlijk hebben wij vrijwiligers waar wij trots op zijn en die noodzakelijk zijn om ook onze vereniging draaiende te houden! Maatschappelijk betrokken? Zeer zeker. Wij verzorgen judo clinics op scholen, zowel regulier- en speciaal onderwijs en zowel basis- als voortgezet onderwijs. Clinics op sportdagen en Special Heroes. We nemen deel aan Hoogeveen sport.

Maar de trots is toch wel onze huidige groep judoka’s van het G judo of A judo zoals wij het liever noemen. A judo staat voor aangepast judo. Deze 45 A-judoka’s krijgen verdeeld over vier groepen bij ons les. Dus in een kleine groep met twee trainers ervoor, zodat elke judoka die aandacht en begeleiding krijgt die hij of zij nodig heeft.

We hebben binnen deze groep een zeer grote diversiteit. Niet alleen qua leeftijd, maar ook qua beperking. Variërend van 6 tot 53 jaar oud en van verstandelijk beperkt tot blind, van ASS tot rolstoelgebonden of Down-syndroom.
Bekijk hier de trots van Budovereniging Hoogeveen!

Voetbalvereniging Dalen

Zwaantje Ruinemans is door het bestuur van de voetbalvereniging “Dalen” voorgedragen voor deze verkiezing. Het voortbestaan van een vereniging valt of staat met de inzet van zijn vrijwilligers. Zonder vrijwilligers is geen vereniging levensvatbaar. Zwaantje is één van de vele vrijwilligers, die de “v.v. Dalen” rijk is.

Zwaantje is een echte kanjer onder de vrijwilligers. Ze maakt namelijk al 53 jaar deel uit van de schoonmaakploeg, die de kantine schoon maakt. Ze heeft in al die jaren nog veel meer vrijwilligerswerk gedaan, o.a. het wassen van de kleding van een aantal teams. Zwaantje Ruinemans is met recht de trots van de “v.v. Dalen”!
Bekijk hier de trots van Voetbalvereniging Dalen

Paardensportverenging De Stroomruiters

We zijn zeer dankbaar voor uitsluitend vrijwilligers die bij onze manege in Beilen hun bijdrage leveren voor het welzijn van onze accommodatie en de vele georganiseerde activiteiten hierin. Activiteiten die in het Hart van Drenthe een steeds grotere bekendheid genieten.

Zoals de film laat zien, pakken we er een persoon uit, die wel een beetje symbool staat. En met een tomeloze energie het voorbeeld geeft van een echte vrijwilliger. Dus wat is jullie trots? Dergelijke mensen, met een kloppend hart, waarmee je als vereniging het verschil kan maken.
Bekijk hier de trots van de Stroomruiters!

HRV de Compagnie

Op 11 september 2007 is de Hoogeveense Roei Vereniging “De Compagnie” officieel opgericht door 20 enthousiaste leden; er werd gestart met 4 boten in een huurloods in Echten. De vereniging groeide snel richting 75 leden en kreeg dringend behoefte aan een groter onderkomen, en ook dat kwam er verbazingwekkend snel. Dankzij grote inzet van de leden kon de vereniging haar derde verjaardag vieren met de opening van haar eigen fraaie spiksplinternieuwe loods met daarin ruim 30 boten.

In 2017 konden we het 10 jarig bestaan vieren en de nieuwbouw, bestaande uit kleedruimtes, sanitaire voorzieningen en kantine, in gebruik nemen. Onder het motto “vele handen maken licht werk” heeft een grote groep leden van onze vereniging dit project gerealiseerd. Dit heeft een besparing op de bouwkosten opgeleverd van ca. 25.000 euro.

Op de Hoogeveensche Vaart wordt er geroeid in diverse boottypes; voor elk wat wils en voor alle leeftijden. Lekker buiten en goed voor je lijf. Onze bloeiende vereniging telt inmiddels ca. 40 boten en zo’n 120 leden uit de wijde omtrek. Iedereen op zijn eigen manier actief: recreatief, sportief, spelen op het water, maar ook bij wedstrijden is onze vereniging goed vertegenwoordigd.

We zijn er trots op hoe we binnen de vereniging met elkaar omgaan en de grote betrokkenheid en inzet van onze leden; we doen het samen!
Bekijk hier de trots van HRV de Compagnie!

Koersbalvereniging Schoonebeek

Koersbalvereniging Schoonebeek is een vereniging welke binnenkort haar derde verjaardag viert. Ondertussen zijn we erg trots op onze leden, die getrouw iedere week komen voor wat beweging maar zeker niet te vergeten de sociale contacten. Wat we super leuk vinden is dat de leden heel erg divers zijn, zo zijn er senioren actief maar ook verstandelijk en lichamelijk gehandicapten.
Bekijk hier de trots van Koersbalvereniging Schoonebeek!

s.v. DSC ’65

Vrijwilligers zijn de trots van s.v. DSC ’65. Zonder vrijwilligers kan de voetbalclub uit Dalerveen niet bestaan. Om hier ieder jaar bij stil te staan, wordt er jaarlijks een ‘vrijwilliger van het jaar’ gekozen. Op deze manier zet DSC ’65 haar vrijwilligers in het zonnetje als dankbaarheid voor de inzet.

Derk Eising is een geweldige vrijwilliger waar DSC ’65 heel erg trots op is en daarom staat hij centraal in dit filmpje! Derk is al 42 jaar vrijwilliger bij de club en heeft naast 40 jaar bestuurslid vele andere functies bekleed. In 2012 is Derk erelid van DSC ’65 geworden en in 2017 is Derk benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB.
Bekijk hier de trots van s.v. DSC ’65

Volleybalvereniging DOK

Wij zijn volleybalvereniging Wesseling DOK Dwingeloo - Diever. Net als vele andere verenigingen zijn wij trots op onze goede trainers, leuke coaches en enthousiaste scheidsrechters. Maar waar wij als Wesseling DOK het meest trots op zijn, is de benefietavond die wij onlangs met tientallen mensen van onze vereniging hebben georganiseerd.

1 februari was de eerste editie van 'DOK doet goed'. Een benefietavond waarop we als vereniging geld hebben ingezameld voor een project in Dwingeloo en Diever waarbij kinderen die nu niet sporten, de mogelijkheid krijgen om een passende sport te vinden. Want het ene kind is handiger dan het andere, dit kan op zowel fysiek, mentaal, communicatief als op sociaal vlak zijn. Voor deze kinderen start in september een project om ze iedere week te kunnen laten sporten.

Tijdens de benefietavond kregen de gasten een 5-gangen diner. Onze leden stonden in de keuken te koken of hielpen mee in de bediening. Dit allemaal in samenwerking met onze hoofdsponsor Hotel Wesseling/Grand Café de Brink. Er was lekker eten, goede muziek en leuke entertainment. Aan het einde van de avond konden we een prachtig bedrag schenken aan het mooie doel.

Een avond waarop onze vereniging liet zien dat we samen veel kunnen bereiken, niet alleen voor onze eigen vereniging, maar ook voor een ander. Het was een avond waarop wij heel trots zijn, op onze leden, vrijwilligers en vooral op onze vereniging.
Bekijk hier de trots van Volleybalvereniging DOK!

Zeilvereniging ZKZM

De ZKZM is een gezellige actieve zeilclub aan het Leekstermeer. Ruim 50 jaar geleden is de Zeil en Kampvereniging Zulther-Meer opgericht door de vaste kampeerders van watersportcentrum Cnossen. Het Zulthermeer is de oude benaming van het Leekstermeer. Van de oorspronkelijke afdelingen; kamperen, fietsen, kaarten, vissen en zeilen is de zeilvereniging overgebleven en gebruikt ZKZM als logo.

Watersport centrum Cnossen is nog altijd onze thuishaven. We zijn er trots op al die jaren met onze vrijwilligers bijgedragen te hebben aan het promoten van een geweldige sport en vrijetijdsbesteding, trots dat onze zeilers meedoen en meegedaan hebben aan regionale-, nationale- en internationale zeilwedstijden, trots dat oud-jeugdzeilers nu met hun kinderen terug komen om het spelletje ook te leren, trots op de ZKZM.

Doelstelling is de zeilsport te bevorderen door het organiseren van trainingen voor de jeugd, zeilwedstrijden voor de jeugd en volwassenen en andere activiteiten die deze doelstelling ondersteunen. Maar boven alles gaat het om plezier te maken op, in, en rond het water.
Bekijk hier de trots van Zeilvereniging ZKZM!

Volleybalvereniging Olhaco

Volleybalvereniging Olhaco
Bekijk hier de trots van Volleybalvereniging Olhaco!

Aqua'68

Aqua’68 is trots op haar sporters: we doen mee met wedstrijden en competities op regionaal en landelijk niveau. Maar de vereniging is er ook voor de maatschappij: opleidingen, diplomazwemmen, zwemmen voor gehandicapten, reddingsbrigade en reddend zwemmen. Daar zijn we trots op!
Bekijk hier de trots van Aqua'68!

cvv FIT Boys

Familievereniging cvv FIT Boys
FIT Boys is een vereniging van en voor de leden. Met ruim 700 leden/relaties is het een zeer toonaangevende speler op de Midden-Drentse ’grasmat’. De jeugdopleiding staat al ruim 30 jaar als een huis en de vertegenwoordigende elftallen bestaan louter en alleen uit eigen opgeleide spelers. Maar FIT Boys kan niet zonder zijn ruim 225 vrijwilligers! Het is de kurk waar FIT Boys op drijft. En die vrijwilligers koestert FIT Boys en legt ze regelmatig in de watten. Vrijwilligersgroepen krijgen hun eigen feestavond aangeboden en één keer per jaar is er een Feestavond voor alle vrijwilligers en de Vrienden van FIT Boys. FIT Boys plaatst zijn vrijwilligers op een voetstuk en heeft in 2017 maar liefst 67 nieuwe vrijwilligers op één belavond er bij gekregen. De leden doen graag vrijwilligerswerk en dat is in deze tijd van teruglopende vrijwilligersaantallen mooi om te zien.

Visie op jeugd en opleiden
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! En dat is bij FIT Boys al ruim 30 jaar van toepassing. We streven, ook bij de jeugd, naar herkenbaar en verzorgd voetbal vanuit een 1:4:3:3 systeem. Bij de standaard seniorenelftallen zowel dames als heren zijn plezier en prestatie even belangrijk. Bij de niet standaard senioren elftallen is plezier belangrijker dan de prestatie. Het jeugdkader heeft bij voorkeur een sterke binding met Fit Boys en is bij voorkeur spelend lid of spelend lid geweest. Het jeugdkader is of wordt geschoold. In de jeugdopleiding wordt getraind volgens de leerdoelen van het eigen voetbaltechnisch leerplan. Plezier en leren voetballen gaan hierbij hand in hand. In de jeugdopleiding is beter maken van spelers belangrijker dan het resultaat. Maar FIT Boys heeft ook oog voor normen en waarden en bewaakt deze met een Normen en Waarden-commissie en een vertrouwenspersoon. En voor elk lid wil FIT Boys een veilig sportklimaat creëren, waarin ieder lid zich maximaal kan ontplooien met wederzijds respect en respect voor tegenstanders en wedstrijdleiding.

Sociaal en maatschappelijk betrokken
FIT Boys is maatschappelijk zeer betrokken. Zo organiseren wij een sportdag voor cliënten van GGZ Drenthe, doen TT Baanbewaking samen met HHCombi uit Hijken/Hooghalen en organiseren Scheidsrechterscursussen en -spelregelavonden samen met Scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe, de CSG Vincent van Gogh en vv Beilen. De ‘oude’ shirtjes van FIT Boys krijgen steevast een 2e ‘leven’ en recent hebben we jeugd op de Filipijnen nog blij gemaakt met FIT Boys-tenues. Maar ook voor de eigen leden staan we klaar. Bootcampen voor alle jeugd van FIT Boys en de meiden van ST Beilen/FIT Boys, Kinder Bingo voor de jongste jeugd, Europacup- en Mixzaaltoernooi voor de jeugd en de senioren, een darttoernooi voor de seniorleden en de familiedag voor alle leden en familie. FIT Boys voelt als een warme deken en de vereniging wordt niet voor niets dé Familievereniging genoemd. FIT Boys wil blijven (ver)binden en boeien! FIT Boys is zo veel meer dan voetbal!
Bekijk hier de trots van cvv FIT Boys!